Kvalsvoll Design AS Om Produkter & tjenester Ressurser Logo

ProdukterEnglish text ENNorsk tekst NO

Relaterte artikler:

F205
HøyttalerEn ny standard for lyd.

Liten størrelse, virker i vanlige rom, med en lydkvalitet så mye bedre at det utgjør en reell forskjell.

Dette er fremtidens lyd.

Lyden

Vesentlig bedre lyd.

Hva betyr det. Bedre i forhold til hva.

Det er denne klarheten, alt er så definert og skarpt, men samtidig så mykt og behagelig.

Instrumenter fremstår som virkelige objekter med kropp, de har dette inntrykket av kraft og størrelse.

Lydscenen blir 3-dimensjonal med full dybde, og instrumenter fremstår som virkelige med fysisk størrelse. Selv om rommet ditt ikke har perfekt akustikk.

Denne lyden gjør det veldig engasjerende å høre på musikk, det blir på en måte avhengighetsskapende.

Slik virker det

Kompakt, frittstående, sofistikert.

Kontroll på lydspredningen og tilstrekkelig kapasitet gir lyd med dynamikk og realisme.

Bass håndteres av separate subwoofere. Det er gunstig både for mellomtone og bass, fordi enhetene både kan konstrueres og plasseres optimalt i forhold til det frekvensområdet de skal dekke.

Separat bassystem gir også fleksibilitet. Bassystem velges i forhold til romstørrelse og preferanser, og kan også oppgraderes hvis behov eller lyst til å prøve noe mer melder seg. De større Compact Horn modellene kan settes sammen til nok kapasitet for livekonsert i store rom, det er kun budsjettet som begrenser mulighetene.

T6-A Compact Horn subwooferen med integrert forsterker gjør F205 til et aktivt høyttalersystem. Forsterkeren i subwooferen, med 2 kanaler og DSP, ordner deling og prosessering av lyden, og driver både subwooferen og F205.

Teknologi

Det er helheten som gjør resultatet. Alt må stemme, det nytter ikke å implementere et par smarte løsninger for å løse ett eller to problemer, og så lage resten middelmådig.

Nøkkelen til dynamikk og realisme er kontroll på lydspredningen og tilstrekkelig kapasitet. Med tradisjonell teknologi så krever det store høyttalere. Men det kan også løses i lite fysisk format, med de rette løsningene. Slik som i F205.

Spredningskontrollen oppnås med horn for høyere frekvenser, og akustiske porter på siden av kabinettet nedover i mellomtonen.

Delingen er en kombinasjon av aktiv og passiv. Avskjæring nederst er implementert aktivt ved 120Hz, der bassystemet overtar. Denne delingen gjøres slik at det oppnås flat fase og ingen tidsfeil i det viktige øvre bassområdet.

Deling mellom mellomtone og diskant er passiv, med ekstremt skarp avskjæring og kontrollert fase og oppførsel i tid. Det betyr at det aldri kommer lyd fra forskjellige høyttalerelementer til forskjellig tid i samme frekvensområde, og dette har stor betydning for opplevd lydbilde og oppløsning.

Det er valg av parametere og egenskaper for driverene som utgjør veldig mye av lyden i F205. HF driveren som står i hornet er en mellomstor AMT, denne har eksepsjonelt lav forvrengning og passende kapasitet. LF driverene har veldig god transientgjengivelse og høy kapasitet lydtrykksmessig, samt at de dekker sitt område helt uten resonanser fra membran og andre bevegelige deler. Dette er mulig fordi de ikke skal spille bass, og de skal bare virke opp til 1700Hz der HF-seksjonen overtar.

Lyd fra baksiden av elementene filtreres akustisk inni kabinettet, og kommer ut gjennom hullene på siden. Denne lyden, kombinert med lyden fra framsiden, lager spredningskontrollen nedover i mellomtone og øvre bassområde. For å få til dette er det tre kammer inni, med fire forskjellige typer akustisk dempemateriale, det er akustiske porter inni kabinettet. Spredningen blir gradvis bredere nedover i frekvens, som en vanlig stor høyttaler, bare litt smalere slik at det sendes mindre lyd bakover og ut til sidene. Foran høyttaleren, i retning mot der en sitter og lytter, er spredningen jevn.

AMT driver i horn er den ultimate løsningen for høyere frekvenser. Transparens og luft i toppen som en bånddiskant, og samtidig mye mindre forvrengning og høyere lydtrykkskapasitet.

Hornet med AMT-driveren er designet for veldig definert spredning, der det skal være jevnt over et stort område fremover i rommet der en lytter, og skarp avskjæring utenfor, og hele frekvensområdet fra 1700Hz til topps skal være med. Horn kan også brukes for resten av frekvensområdet nedover, men da blir høyttaleren veldig stor, med dimensjoner i størrelsesorden bredde opp mot 1 meter.

Utvikling av en slik høyttaler er en kombinasjon av kunst og vitenskap.

Bakre del av sokkelen gir mulighet for justering av vertikal vinkel i tre trinn, for tilpasning til forskjellig lytteavstand og lyttehøyde.

Spesifikasjoner

Modell
F205 / F205-A Høyttaler
Type
Frittstående aktiv (F205-A) eller passiv (F205) høyttaler for musikk og underholdning i små og mellomstore rom, for bruk i stereopar, integrert med bassystem for gjengivelse av lave frekvenser.
Frekvensområde
120Hz - 20KHz
Følsomhet
91dB/1m/2.83V
Nominell impedans
4 ohm (Minimum 3.6Ω @196Hz)
Anbefalt forsterkereffekt
5W til 400W
Effektkapasitet
300W AES (AES2-1984) / 600W Program (Normalt musikksignal)
Lydtrykkskapasitet
111dB/1m/>120Hz
LF seksjon
2x5" høykapasitet drivere i lite kabinett med dempede akustiske porter og interne kammer
HF seksjon
Medium-størrelse AMT driver og horn med kontrollert spredning
Delefrekvenser
LF seksjon til HF seksjon: 1700Hz kontrollert fase, ekstremt skarp flanke
F205 til bassystem: 120Hz aktiv dsp-styrt
Anbefalt lytteavstand
1.6m - 3.2m
Tiltjustering for tilpasning til lyttehøyde og avstand
0° - 2° - 4°
Horisontal dekning
±42°
Dimensjoner
949mm (gulv-til-topp)/162mm(baffelbredde)/182mm(kabinettdybde)
Grunnflate 232mm(bredde)/204mm(dybde)
F205 i farger
F205-A Aktiv Versjon
Forsterker
Intern Hypex nCore FA251.
DSP funksjonalitet
Prosessering for bassystem deling og integrering, eq, forsinkelse, programmerbar.
Forsterker utgangseffekt
250W/4Ω
Inngangssignal
Analog RCA 2.18Vrms,
Analog balansert XLR 6.15Vrms
×

×

<
>